Как да изтриете или затворите окончателно имейл акаунта в Outlook.com

Услугата на Microsoft за уеб поща, Outlook.com, идва с всички стоки, като огромно количество място за съхранение, по-добри функции за редактиране, завладяващ интерфейс и разбира се поддръжка за сайтове за социални мрежи. Всички тези функции и много други правят услугата за уеб поща първият избор на потребителите. Но по някаква причина, ако искате да затворите или изтриете вашия имейл акаунт в Outlook за постоянно, ето как можете да го направите.

Outlook за Windows 10

Важно е да промените всички имейл адреси на алтернативни, преди да изтриете акаунта си в Outlook.com, ако сте използвали същия адрес на Outlook за други услуги.

Вие също трябва да знаете това. За да затворите окончателно имейл акаунта си в Outlook.com, трябва да затворите акаунта си в Microsoft. Когато затворите акаунта си в Microsoft, имейлите и контактите ви се изтриват от сървърите на Microsoft и не могат да бъдат възстановени. Ако използвате акаунта си в Microsoft с Xbox, Skype, OneDrive или други услуги на Microsoft, вече няма да имате достъп до тези услуги.

Изтрийте или затворете имейл акаунта в Outlook.com

За да затворите акаунта си в Outlook, Hotmail или Live, направете следното:

  1. Влезте в имейл акаунта си
  2. Посетете тази връзка на Microsoft.
  3. Въведете паролата си отново
  4. потвърдете самоличността си чрез алтернативния имейл адрес или телефонен номер.
  5. Следвайте инструкциите до края, за да изтриете акаунта.

Затворете имейл акаунта в Outlook.com

Когато щракнете върху Напред, Outlook ще поиска да проверите декларацията за поверителност и бисквитки. В допълнение към това, той ще ви предостави информация за това - какво се случва с вашата информация, ако решите да затворите акаунта си.

След това накрая ще поиска да потвърдите акаунта си, за да го затворите.

В крайна сметка ще бъдете помолени да деактивирате вашия акаунт в Outlook / Hotmail. След като го направите, акаунтът ви ще бъде затворен.

Microsoft запазва вашия имейл адрес дори след като сте затворили акаунта си за период от 60 дни . В този период, ако искате да активирате отново акаунта си, можете лесно да го направите.

Свързани четения:

  • Как да деактивирате или изтриете Gmail акаунта за постоянно
  • Как да изтриете за постоянно акаунт в Yahoo.
Затворете имейл акаунта в Outlook.com